Κάλτσες!!

Αυτές είναι οι πρώτες μου κάλτσες:

a

Απλά τις λατρεύω!! Και πιστεύω ότι είναι πραγματική εμπειρία να φτιάχνει κανείς τις δικές του κάλτσες. Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύουν πολλοί. Είναι ίσως λίγο tricky γιατί το πόδι μας έχει διαφορετικά πάχη και κλίσεις. Εμένα προσωπικά δε μου έδειξε κανείς. Τις περίφημες καλτσοβελόνες δεν τις είχα ξαναγγίξει! Όμως είχα βρει αυτό το βιντεάκι (σειρά βίντεο καλύτερα) και είχα παααρα πολύ όρεξη να μάθω.

Τι έμαθα λοιπόν? Αρχικά ότι ένα “κακό” έχουν μόνο οι κάλτσες. Κουράζεσαι, παιδεύεσαι να τελειώσεις τη μία και μετά έχεις άλλη μία να φτιάξεις για να μπορέσεις να τις βάλεις και να τις χαρείς!!!!!! Μέχρι να μάθεις την τεχνική “2 socks at-a-time”, δηλαδή 2 κάλτσες ταυτόχρονα!! Όχι με καλτσοβελόνες όμως, αλλά με τις στρογγυλές μας βελόνες και 2 κουβάρια. Ένα ακόμα καλό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι δεν χρειάζεται να μετράς τις σειρές σου (για να βγουν ίδιο μέγεθος οι κάλτσες), αφού πας σειρά-σειρά και τις δύο μαζί.

Επίσης ότι τελικά προτιμώ να ξεκινάω τις κάλτσες μου από τα δάχτυλα και προς τα πάνω γιατί έτσι μπορείς να τις προβάρεις ενώ τις φτιάχνεις και βλέπεις αν θα σου φτάσει το κουβάρι(καλύτερα πιο κοντή η κάλτσα παρά να μείνεις με τα δάχτυλα έξω!!!) και να τις ξεκινάω με αυτό το ρίξιμο γιατί φτιάχνει μια πολύ μαλακή ραφή και δεν θα σας πονέσουν τα δάχτυλα ακόμα κι αν φορέσετε τις κάλτσες με παπούτσια.

Τέλος, έχοντας δοκιμάσει πολλές τεχνικές για το γύρισμα της φτέρνας, κατέληξα ότι το πιο όμορφο και ίδιο αποτέλεσμα και από τις δύο μεριές γίνεται με αυτή τη μέθοδο.

Αυτά… Καλό σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση για όσους δεν δουλεύουν. Εγώ δυστυχώς δεν θα ξεκουραστώ…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s